Madal Bal

 

Madal Bal to firma wywodząca się ze Szwajcarii. Jej początki sięgają 1978 roku. Wtedy to założyciel firmy, Pan Beyer w centrum Zurychu otwarł swój pierwszy mały sklep ze zdrową żywnością. Pan Beyer od zawsze fascynował się alternatywnym stylem życia i filozofią wschodu. W czasie studiów psychologicznych uprawiał medytację pod okiem mistrza Sri Chinmoya. Nazwę dla jego pierwszego sklepu zaporoponował właśnie jego nauczyciel i do dziś firma tak właśnie się nazywa - Madal Bal. Przez kilkadziesiąt lat firma rozrosła się i dziś zatrudnia około 350 pracowników zatrudnionych w 10 krajach Europy. Jak twierdzi założyciel w prowadzeniu firmy koncentruje się na ludziach, a nie na zyskach. Ta idea jest praktykowana we wszystkich oddziałach firmy. Jedną z dziedzin, w której firma działa jest handlel zdrową żywnością i herbatą, a jej prawdopodobnie najpopularniejszy produkt to syrop neera zalecany do kuracji oczyszczającej Neera. Receptura syropu została wdrożona w życie w 1981 roku. Wtedy rozpoczęto import syropu klonowego, będącego jednym ze składników syropu neera, z Kanady. Stamtąd po dziś dzień importowany jest ten surowiec. Skądinąd Kanada jest światowym liderem w produkcji syropu klonowego i to właśnie z tego pięknego kraju pochodzi najlepszej jakości surowiec. Początkowo syrop neera można było kupić w Szwajcarii, w Niemczech oraz Holandii. Później zaczęto eksportować zdrową żywność i oczywiście syrop neera do Austrii. Obecnie jest dostepny również w polskich sklepach zielarskich. Nasza zielarnia również poleca ten ciekawy produkt jako propozycję na wiosenną przygodę z dietą oczyszczającą. Przez lata wielu naszych Klientów doświadczyło jak przebiega dieta oczyszczająca z wykorzystaniem syropu Neera i od wielu osób usłyszeliśmy bardzo pozytywne relacje. Do spomponowania napoju polecany jest też pieprze cayenne i sok z cytryny. Szczegółową receptę znajdą Państwo na stronie "Przepis na kurację oczyszczającą neera". Od lat syrop neera niezmiennie konfekcjonowany jest w puszki o pojemnościach pół litra i litr. Również od lat niezmienna pozostaje receptura i smak tego unikalnego produktu.